Digte af Bitte Cecilie

Kærlighed:

Hvis du møder Verden med kærlighed og uden mistro, vil du møde kærlighed og nærhed, og når du åbner dig, vil dit sind beriges.

Hvis du er mistroisk – vil du aldrig lære kærlighedens væsen at kende, og dette vil være det største tab, du kan opleve.

Natten:

Velsignet blødt mørke –

lyde indsvøbt i dun – Du lytter i natten og fornemmer din lidenhed i dette mørkets blidhed.- Ingen ser dig nu. Mørket beskytter dig – Din sjæl åbnes – og du græder.

Lyset:

Fornemmer du lyset i vandet – lyset i en nylig udsprungen blomst. Lyset, når en sky glider forbi solen. Lyset i øjnene hos den, der elsker dig.

Ulykkelig kærlighed:

I mig flyder en uendelig flod. Den har jeg fyldt med smerte – Ud nu løber det røde blod – fra såret i mit hjerte.

I Morpheus favn:

Kinder, der gløder af elskovsleg – Hud mod hud i blidt mørke. Jeg ligger bag ryggen af dig, og mit hele jeg er puttet inden i dig.   Min sjæl åbnes og på trygge vinger glider jeg ind i Morpheus favn.

Elskovstimen:

Et vindue blev åbnet – Dine øjne mødte mine – Du svøbte mig i varme og ømhed – Et sidste farvel på et kærligt favntag. Stærk og lykkelig forlod jeg dig – dansende.

På udsalg:

Betragter – føler og vurderer – Går igen – til næste tilbud. Inderst inde vil vi måske gerne betale prisen for det, vi ønsker – men prisen – er den for høj? Vi ruser af sted på jagt efter de dyre varer til den billigste pris. Hvem vil betale prisen?

Jeg kølner mine brændende øjne efter nattens gråd og tager min dyreste maske på. Jeg vil give dig al min kærlighed og elskov – Mine øjne trygler dig, og mine hænder søger din varme.

Du kan få mig for så lidt. Tror du, at det forringer varen? Måske vil du hellere have mig uden mit udsalgsskilt?

Vi mennesker kan være så utroligt komplicerede. Jeg må på udsalg og finde en anden maske – for ingen skal kunne se – Jeg er billigt til salg.

Til min elskede:

Så mange tårer har fuget min kind – så dybe kløfter, de skar i mit sind.

Nu tårer atter væder min kind – Er det lykken, der bevæger mit sind? Mit hjerte slår i urolig takt – Jeg elsker dig – så er det sagt:

Jeg elsker dig – ikke kun som min næste – men som det menneske, jeg ønsker at stå nærmest – som jeg føler mig tryg ved, og som jeg vil give alt for at blive eet med.

Dit liv er dit ansvar:

Du er også ansvarlig for at bringe glæde og lykke videre.

Nærtagenhed er egoisme – en meget menneskelig fejl. Lær at abstrahere fra den ved at bruge YIN, så det smukke – det vidunderlige i livets små gaver bliver det altovervejende – lær at elske – lær at give kærligheden vinger – så løftes du og bliver stærk – vis at du tør.
BITTE